Wedstrijdverslag Smashing 7

Gepubliceerd op 29 september 2020 om 14:53

Zondag27 september08.45h, het was tijd voor team 7 om naar Amersfoort te gaan. Ondanks dat tien uur op een zondagochtend aan de vroege kant is waren we er helemaal klaar voor. Na een goede warming-up konden we aan de slag! 

Voor de mannendubbel stonden Erik en Patrick op de baan. De eerste set ging gelijk al goed. Af en toe viel de concentratie weg, maar alsnog hebben de heren de eerste set binnen gehengeld. Het is uiteindelijk 21-16 geworden. De tweede set ging een stuk beter. Deze hebben ze gewonnen met 21-11 en daarmee hebben we het eerste punt al binnen!   

Daarna mochten Fleur en Chantal spelen. De eerste helft van de eerste set moesten ze nog even inkomen (de tussenstand was namelijk 5-11), maar na wat goede coaching van Patrick en Erik hebben ze een inhaalslag gemaakt en uiteindelijk ook gewonnen met 21-14! De tweede set ging net zo goed als de tweede helft van de eerste. Door een paar foutjes hier en daar werd het toch nog even spannend, maar uiteindelijk hebben ze de winst gepakt met 22-20. De tussenstand: 2-0  

Toen de dames hun dubbel speelden was er een wisselbaan vrij gekomen, dus Erik ging kon gaan singelen. De eerste set was nog spannend, maar Erik kon zijn zenuwen in bedwang houden en pakte de eerste set met 21-18. De tweede set ging alweer wat soepeler. Er werden minder foutjes gemaakt en daarmee was het derde punt binnen voor team 7. Erik had de tweede set gewonnen met 21-13.  

Aangezien de meiden nog even moesten rusten ging Patrick de baan op om zijn enkel te spelen. De eerste set moest hij toch even wennen aan de hoogte van het plafond, maar daarna ging het weer lekker. Hij heeft de eerste set gewonnen met 21-17. De tweede set ging nog beter dan de eerste. Patrick wist zijn concentratie en slagen constant te houden waardoor hij uiteindelijk de tweede set met een indrukwekkende 21-7 heeft gewonnen! De tussenstand: 4-0  

Toen gingen de dames hun single spelen. Bij beiden ging dit erg goed. Chantal had even een paar inschattingsfoutjes waardoor ze heel veel shuttles vrolijk terugsloeg terwijl ze uit waren, maar nadat ze dat doorhad heeft ze de set gewonnen met 21-14. De tweede set ging al wat beter qua inschattingsvermogen waardoor ze wederom heeft gewonnen met 21-14  

De eerste set ging bij Fleur gelijk al goed. Ze had al snel door wat ze allemaal kon doen waardoor ze haar tegenstander heeft laten zien wat ze allemaal kon. De eerste heeft ze gewonnen met 21-8. In de tweede set kon ze haar tegenstander goed onder druk houden waardoor ze de tweede set heeft gewonnen met 21-11.  

Nu konden de mixen beginnen. GD1 kon helaas niet doorgaan omdat de heer van de tegenstanders had opgegeven. GD2 ging voor Patrick en Chantal gemakkelijk af. Ze maakte weinig fouten waardoor ze hebben gewonnen met 21-7 en 21-4.  

Dat maakt de einduitslag 8-0 voor Smashing!!