2dA Smashing pakt punt tegen landskampioen

Gepubliceerd op 20 september 2020 om 14:45

Op zaterdag 20 september mocht 2dA Smashing het opnemen tegen AviAir Almere, de landskampioen van afgelopen seizoen. Wegens een blessure schitterde Ella in afwezigheid op de baan in deze wedstrijd.

Brandon en Yannic begonnen goed aan de herendubbel tegen Sebastiaan Li en Alex Vlaar. Een aantal slordige rallies werden afgewisseld met mooi en snel spel. De wedstrijd ging naar de heren van Almere met 21-13 21-15. In de damesdubbel mochten Denise en Lieke het opnemen tegen Kirsten de Wit en international Cheryl Seinen. De dames hadden een hele set nodig om de dieselmotor op gang te krijgen.

 In de tweede set kon dat ook meer weerstand geboden worden tegen het agressieve spel van Almere. Ondanks goede pogingen werd dit punt overduidelijk gewonnen door Almere met 21-4 21-16.

Teun mocht het opnemen tegen Dennis Koppen. Ondanks het snelle en aanvallende spel van Almere wist Teun goed stand te houden. Helaas konden enkele setpunten in de eerste set niet benut worden. Almere wist het punt binnen te harken met 22-20 21-14. Op de baan ernaast mocht Maureen het opnemen tegen Diede Odijk. Maureen, die vorige wedstrijd als enige een punt wist te pakken, was ook nu weer op dreef. Met vastberadenheid, snel spel, en technische hoogstandjes wist ze Diede meerdere keren op het verkeerde been te zetten. Daarmee trok ze de wedstrijd naar zich toe, en won met 21-14 21-17.

Denise mocht aan de slag tegen tegen Ieva Pope. Ieva was vanaf het begin af aan net iets sterker dan Denise. Met lange rallies werd er voor elk punt gestreden. Ieva trok aan het langste eind, en won met 21-17 21-15. Aan de andere kant was Yannic begonnen aan zijn partij tegen Sebastiaan. Waar Sebastiaan in de dubbel al erg sterk speelde, was dat in de single niet minder. Yannic wist in sommige rallies aan te haken en goed mee te spelen. Sebastiaan was echter duidelijk de betere van de twee, en won de partij met 21-12 21-15.

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden, en het sterk spelende Almere was niet van plan te stoppen. Maureen en Teun konden in het begin nog meekomen tegen Dennis en Cheryl, maar konden dit na de eerste rustpauze niet meer volhouden. Met 21-14 21-12 ging dit punt naar Almere. Als laatste mochten Brandon en Lieke het opnemen tegen Alex en Kirsten. Ook dit koppel was een maatje te groot, en won eenvoudig met 21-12 21-8.

Ondanks de 7-1 nederlaag is 2dA Smashing blij met het gescoorde punt. Komend weekend staan er twee tegenstanders op de spelers van Smashing te wachten. Zaterdag mag er gestreden worden tegen DKC in Den Haag. Zondag reizen de spelers af naar Haarlem om het op te nemen tegen Duinwijck. Bedankt voor alle support, en tot de volgende keer!

Dank aan Geert Berghuis van badmintonenzo.net voor de foto’s!