2dA Smashing trapt het nieuwe seizoen af

Gepubliceerd op 6 september 2020 om 14:40

Eindelijk was het zover, de eerste wedstrijd van het nieuwe competitieseizoen. In deze vreemde tijd was iedereen ontzettend blij dat het nieuwe seizoen überhaupt van start kon gaan. Dat het allemaal niet op de ‘normale’ manier kon, dat namen we voor lief. De sporthal, douches en kantine waren volledig ingericht op de belangrijke anderhalve meter maatregel. Hierdoor konden gelukkig de meeste van onze trouwe supporters bij de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen aanwezig zijn. En niet zomaar de eerste thuiswedstrijd.

Na vorig seizoen afscheid te hebben genomen van onze trainer Paul Vennekens, mocht vandaag onze nieuwe trainer Ben Maes zijn ‘rentree’ maken in de eredivisie. 

Ben is geen onbekende in de eredivisie, hij heeft eerder zelf eredivisie gespeeld voor BC Victoria in Hoensbroek. Dit seizoen heeft hij ervoor gekozen om de Smashingse hoofdmacht te trainen. Met een flinke kluif als eerste wedstrijd, werd er aangetreden tegen het sterke BC Drop Shot uit Den Haag. Drop Shot plaatste zich vorig jaar als debutant van de eredivisie voor de landsfinale. Met een aantal internationale spelers op zak, presenteert Drop Shot dit jaar wederom een sterk team. Deze avond waren echter hun twee sterkste singelspecialisten, Dicky Palyama en Joran Kweekel, niet aanwezig.

Om 19:00 werd er gestart met de heren- en damesdubbel. Waar de heren Yannic en Brandon een spannende pot speelde tegen Wessel van der Aar en zijn Deense partner Mathias Thyrri (WR 71), lukte het onze dames Ella en Lieke niet om in de buurt te komen bij Imke van der Aar (voormalig Nederlands kampioen gemengd dubbel) en Alyssa Tirtosentono (huidige runner up van Nederland in de damesdubbel). De dubbels kwamen bijna tegelijk ten einde met voor de heren een einduitslag 21-19 / 21-18 en voor de dames een einduitslag 21-10 / 21-10. Tussenstand 2-0.

De volgende partij die de baan op ging, was onze andere debutant van de avond, Teun Gootzen. Hij heeft ons vorig jaar al een keer eerder uit de brand geholpen tegen Velo, maar gaat dit jaar ons eerste team als vast teamlid versterken. Hij nam het op tegen het 17-jarige talent David Sugiharto. Teun heeft laten zien dat zijn strijdlust een van zijn sterkste punten is, maar kwam op het einde net tekort en verloor met 21-18 / 21-18. Op de baan ernaast speelde Denise tegen een ander jong talent, Jaymie Laurens. In de eerste set ging het gelijk op tot 14-14. Vervolgens speelde Jaymie bijna foutloos de wedstrijd uit en kwam Denise niet meer terug in haar spel. Deze wedstrijd ging in 2 sets duidelijk naar Dropshot. Tussenstand 4-0.

De andere twee singels werden beide 3-setters. Yannic nam het op tegen Lars Kros. Hij verloor de eerste set met 21-9, wist in de tweede set zijn spel aan te passen en won deze met 22-20. In de derde set werden er wederom mooie rally’s gespeeld, maar gaf Lars zijn voorsprong de hele set niet uit handen. Ook deze wedstrijd ging naar Dropshot. Bij Maureen was het wedstrijdverloop bijna hetzelfde, maar dan viel deze in het voordeel van Smashing. De eerste set speelde ze vastberaden en deze trok ze makkelijk naar haar toe, om vervolgens in de tweede set het onderspit te delven. De derde set begon ze meteen sterk, met als resultaat, de eerste winstpartij van het seizoen op naam van Maureen. Tussenstand 5-1.

In de eerste gemengddubbel namen Teun en Maureen het op tegen Mathias en Imke. Mathias en Imke wisten veel druk uit te oefenen, met name in de servicesituatie, waardoor Teun en Maureen niet lekker in hun spel kwamen. Mathias en Imke kwamen geen moment in de problemen, Teun en Maureen verloren met 21-10 / 21-14. De andere mix werd deze keer gespeeld door een nieuw koppel, Brandon en Lieke. Nadat de eerste set in een spannende verlenging werd gewonnen door Brandon en Lieke (22-20), kwam het Drop Shotse duo Wessel en Alyssa steeds meer in de wedstrijd. Dit laatste duo was overigens in 2018 nog mixfinalist op de Europese Jeugd Kampioenschappen. Brandon en Lieke hebben flink weerstand geboden en er een spannende wedstrijd van gemaakt. Helaas viel deze laatste drie-setter ook in het voordeel van Drop Shot. Eindstand 7-1.

Wij bedanken wederom alle supporters die ons deze eerste wedstrijd hebben aangemoedigd! De volgende wedstrijd is zaterdag 12 september uit tegen Hoornse BV. De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 19 september tegen Almere.