Team Voorjaarscompetitie

Gepubliceerd op 5 december 2018 om 22:05

BC Gendt – BC Smashing

Na een tweetal kampioenschappen mogen we aantreden tegen tegenstanders van enig kaliber in de hoogst haalbare klasse in de voor- en najaarscompetitie.
De voorgaande twee wedstrijden een 4-4 en 6-2 verlies, tegen respectievelijk Harderwijk en Maarssen, hebben ons wakker geschud. Het moet dus gebeuren tegen Gendt.
Of het gure weer of andere omstandigheden de stemming wat bedrukte, maar het was redelijk stilletjes in de auto op de heenweg. De ontvangst was echter hartelijk en de dooi nam zijn aanvang.

De dubbels waren misschien net iets te vroeg want beiden gingen verloren. Weliswaar gemiddeld nipt maar toch gewoon verloren. Damesdubbel 21-5 en 21-8. Herendubbel 21-18 en 23-21.

Al snel was duidelijk dat onze dames het zwaar gingen krijgen. De enkelspelen waren nauwelijks begonnen toen de wisseling van speelhelft al plaatsvond. De uitslagen zijn dan ook niet echt om trots te gaan verkondigen in ’t Achterom. Onze meiden sprokkelden maar enkele punten, waarbij Neeltje nog wel kon ruiken aan een setwinst. Helaas had ze geen antwoord op de tactische wijziging die haar tegenstander doorvoerde op het eind van de 1e set. Uitslag Ria tegen haar zeer vrouwelijk uitziende tegenstander met mannelijke skills 21- 7 en 21-4. Uitslag Neeltje 21-17 en 21-4.
Hoewel de mannen enkels meer perspectief zouden moeten bieden gezien de vermogens die de tegenstanders tentoonstelden tijdens de dubbel, heeft dit jammer genoeg niet geleid tot de beoogde twee punten. Tonnie zijn vermogen tot ontdooien is duidelijk afhankelijk van een verouderde thermostaat. Hij verloor de eerste set nipt en moest de tweede set ook aan de tegenstander laten. Uitslag 21-19 en 21-15. Bas zijn thermostaat, een recenter model, heeft zijn werk gedaan en sloot zijn enkel partij af met een winst. De uitslag was 18-21 en 15-21. Het eerste punt is binnen met nog maar twee partijen te spelen.
Of we de schade enigszins beperkt konden houden, zodat we thuis toe kunnen slaan en Gendt achter ons te houden, hing dan ook af van de mixen. Historisch gezien de clubkampioen Tonnie en Neeltje en de goede tweede Bas en Ria.
Jammer genoeg deerde dit de tegenstander niet of ze waren hiervan niet op de hoogte. Tonnie en Neeltje moesten al na twee sets van de baan met een afgetekende 21-10 en 21-16. Bas en Ria namen flink revanche op de verloren dubbels en sloten hun partij winnend af. De uitslag 12-21 en 16-21.
Alweer een verliespartij dat, waren we allemaal achteraf over eens, niet nodig was geweest als Tonnie zijn thermostaat sneller werkt, Neeltje de tactische wijziging van haar tegenstander eerder had onderkend en de dames van de tegenstander niet zo ongelooflijk sterk waren.