Smashing 1 uit tegen DKC

Gepubliceerd op 8 oktober 2018 om 20:06

Zaterdag 6 oktober, het vlaggenschip van Smashing mocht om 18:30 in Den Haag aantreden tegen DKC.
Dit was in dezelfde hal als waar de kick-off van de eredivisie heeft plaatsgevonden.

Team DKC had er voor gekozen om Nederlands Kampioen Mark Caljouw (WR 32) niet op te stellen. Ze moesten het ook doen zonder Alyssa Tirtosentono, die vorige maand nog een zilveren plak op het EJK behaalde.

Vooraf gezien dus kans op punten voor Smashing.
Helaas was er ook een gemis aan de kant van Smashing, Ella zat namelijk tijdens de wedstrijd geblesseerd en als coach/supporter langs de baan.

Zoals gewoonlijk werd de avond geopend met beide dubbels. Bij de herendubbel namen Roy en Yannic het op tegen Robin Tabeling (huidig Nederlands mix- en dubbel kampioen) en Thomas Wijers. De eerste set ging gelijk op en werd net verloren met 21-18. De 2e set werd door de heren van DKC het tempo verhoogd en werd de set binnen gesleept met 21-14.

Bij de dames werd de dubbel gespeeld door Maureen en Lieke. Ze speelde tegen Daisy Bommeleyn en Marlies Baan. De hele wedstrijd ging een beetje gelijk op, alleen maakte Daisy en Marlies net wat minder foutjes dan Maureen en Lieke. Deze laatste verloren de wedstrijd dan ook met 21-17 / 21-16. Tussenstand 0-2.

Vervolgens mochten de eerste heren- en damessingel de baan op. Yannic speelde tegen Michiel. Ondanks dat het geen Caljouw is, een pittige tegenstander op voorhand. Yannic hield zich aan zijn gameplan en wist de eerste set te winnen met 21-17. De 2e set behaalde Yannic nog een lichte voorsprong tot 15-12. Daarna kwam Michiel langszij en won de 2e set met 21-17. De 3e set draaide Michiel het spel om. Hij behaalde een voorsprong en gaf deze geen enkel moment uit handen, 21-17.

De tegenstandster voor Maureen was vandaag Marlies, iemand waar ze al vaker tegen gespeeld heeft. Iedere keer met wisselende uitslagen, maar vaak in het voordeel van Marlies. De eerste set zat Maureen niet lekker in de wedstrijd en maakte Marlies weinig fouten. De 2e set was de wedstrijd compleet omgekeerd en won Maureen met 21-15. Tijdens de allesbeslissende 3e set kwam Marlies op een ruime voorsprong van 11-4. Maureen wist goed terug te komen, maar het was helaas niet genoeg, 21-17. Tussenstand 0-4.

Hierna begonnen de 2e singels, waar Smashing van te voren kansen zag liggen. Denise speelde tegen sterk spelende invalster Jessica Huster, die een paar uur daarvoor in haar eigen team had meegespeeld. Denise maakte het spannend, maar wist haar energie zo te doseren dat ze haar single kon winnen met 22-20 en 21-19. Luuk speelde wederom een mooie wedstrijd, deze keer tegen Thomas Wijers. De eerste set ging naar Thomas, maar in de 2e set oogde Thomas steeds vermoeider en daar maakte Luuk gebruik van. In de derde set was het een kwestie van niet verslappen en doorgaan. Luuk wint de wedstrijd met 19-21 / 21-18 / 21-14. Tussenstand 2-4.

Als laatste begonnen de mixen. Brandon speelde deze keer niet met Ella zoals gewoonlijk, maar met Denise. Ze speelde een prima mix tegen Daisy en Robin maar hebben toch verloren met 21-16 / 21-14. Roy en Lieke speelde tegen Michiel en Jessica. Zoals vaak bij Roy en Lieke weer een spannende wedstrijd. In de 2e set werden nog 2 setpoints weg gewerkt van Michiel en Jessica, maar helaas mede dankzij een mooie service van Jessica werd de 2e set nog verloren. De 3e set kwamen Lieke en Roy niet meer helemaal terug in hun spel en werd verloren met 21-15.
Eindstand 2-6.

Bedankt voor alle supporters die wederom mee waren! De volgende wedstrijd is zaterdag 20 oktober uit tegen Barendrecht. Zij staan maar een paar punten boven ons, dus dit belooft weer een mooie wedstrijd te worden. Hopelijk tot dan!