Duinwijck - Smashing

Gepubliceerd op 23 september 2018 om 19:57

Een op papier lastige tegenstander voor Smashing, maar zoals iedereen van ons gewend is. We strijden altijd voor wat we waard zijn. Dus ook deze wedstrijd.

Na een lange rit van gemiddeld 1 uur en 15 minuten kwamen we aan op locatie. Afgesproken was om er betijds te zijn om gezamenlijk wat te eten en vervolgens ons bezig te houden met de warming-up. Iedereen die Smashing een beetje kent is het flink wat lachen, lol maken, tienen en goed warm worden om aan de partijen te beginnen die gespeeld moeten worden.

Dit weekend werd er door Smashing iets anders gespeeld dan voorgaande weken. De herendubbel werd nu gespeeld door Brandon/Luuk. Verder bleef de opstelling hetzelfde als voorgaande twee weken.

Het was 19:00 uur. Line-up was geweest en de dubbels konden de baan op om gespeeld te worden. Voor Brandon/Luuk de allereerste wedstrijd samen en nog niet goed wetend hoe het zou gaan, daar kwamen we snel achter. Met vlagen goeie rally’s en het de tegenstander lastig kunnen maken, maar verder kwamen de heren van Smashing niet tegen Jorrit/Ties. De herendubbel werd door de mannen van Smashing verloren met 11-21/11-21. De dames daarentegen speelde een goede drie setter tegen oud teamgenoot Milou. De eerste set werd door de dames van Smashing verloren met 15-21. De tweede set werd gewonnen met 21-17 waardoor er een derde set gespeeld moest worden. De dames van Duinwijck trokken aan het langste eind en wisten de wedstrijd met 11-21 naar zich toe te trekken. Tussenstand 0-2

De enkels gingen de baan op. Luuk mocht het opnemen tegen Jordy Hilbink. Een heer die al wat enig jaartjes eredivisie speelt en flink wat ervaring heeft. Luuk begon ijzersterk en won de eerste set met 21-14. De tweede en derde set deed Jordy er een tandje bij. Luuk kon goed bijblijven met de rally’s maar trok toch aan het kortste eind. Op de andere baan stond Yannic zijn enkel te spelen tegen Jerry. Jerry wist de wedstrijd in twee sets naar zich toe te trekken. Tussenstand 0-4

Aan de dames nu de taak om die 0 op het scorebord weg te vegen. Lieke nam het op tegen Raquel en Maureen tegen Akvile. Lieke speelde een ijzersterke partij  en wist haar enkel in twee sets te winnen. Maureen had het erg lastig tegen Akvile en verloor haar wedstrijd in twee sets. Tussenstand was ondertussen 1-5.

De laatste partijen gingen de baan op. Beide mixen hadden goede tegenstanders, maar er lagen zeker kansen. Brandon/Ella mochten het opnemen tegen Jorrit/Akvile en Roy/Lieke tegen Milou/Ties.

Roy/Lieke speelde een prima wedstrijd, maar kwamen helaas te kort. Met 14-21/19-21 ging de gemengd dubbel naar Duinwijck toe. Brandon/Elle speelde een sterke mix en hadden de eerste set met goed spel gewonnen. De tweede set waren er veel eigen foutjes aan de kant van Smashing en deze werd vrij ruim verloren. Een derde beslissende set om met 2 punten naar Smashing terug te gaan. Goed spel, maar toch een sterk spelen Duinwijck wist de derde set met 12-21 te winnen.

Een 1-7 nederlaag voor Smashing, maar met erg goede partijen die gespeeld waren konden we toch redelijk positief terugkijken naar deze wedstrijd.

Wij (Smashing team 1) willen alle supporters bedanken die meegekomen zijn en hopen jullie volgende week zondag 30 september  allemaal te verwelkomen in Wijchen om 15:00 uur. Het beloofd een zondag te worden met leuke wedstrijden.