Smashing 4 strijdt voor punten

Gepubliceerd op 6 november 2023 om 15:00

Op zondag 5 november stonden we tegenover SHOT BC 1. We waren ons er al van bewust dat dit een zware wedstrijd zou worden, maar het 7-1 verlies voelt desondanks teleurstellend.

De dames begonnen sterk en wonnen de eerste set van de dubbel met 21-14. De wedstrijd vervolgde met veel lange rally's, maar helaas trokken ze aan het kortste eind in de tweede set en verloren ze deze set met 21-23. In de derde set speelden de tegenstanders sterker en kwamen onze dames tekort, eindstand 13-21.

Bij de heren waren er weinig lange rally's te bekennen, meestal niet meer dan drie slagen, en de punten vielen niet vaak genoeg aan onze kant. De heren verloren de eerste set met 13 punten en de tweede met 16 punten. Pas tegen het einde van de tweede set begonnen ze te begrijpen wat ze beter konden doen, maar dat was rijkelijk laat met een stand van 20-12.

Tussenstand: 0-2

Desondanks gingen we met goede moed de singles in. Sean had behoorlijk last van zijn blessure en verloor mede daardoor in 3 sets. Nienke moest wennen aan haar tegenstander en verloor de eerste set met 12 punten. De tweede set ging beter en won ze nipt met 22-20. Nienke streed hard in de derde set, maar slaagde er helaas niet in deze te winnen met een eindstand van 19-21. Terence had moeite met de lange tegenstander en verloor de single met 19 en 18 punten. Gelukkig wist Sacha onze eer hoog te houden en won overtuigend haar single met 21-11 en 21-12, waarmee ze ons behoedde voor een 8-0 nederlaag.

Tussenstand: 1-5

Nu de mixen: Nienke en Sean hadden weinig grip op de wedstrijd en verloren beide sets met 10-21. Laura en Terence begonnen de mix ook niet goed en verloren de eerste set met 11-21. In de tweede set begonnen ze sterker en stonden ze lange tijd voor, maar helaas niet lang genoeg, eindstand 19-21.

Eindstand: 1-7

Na de wedstrijd hebben we zelf uitgesproken dat het resultaat “zeer teleurstellend” was en dat we geloofden dat “er meer in had gezeten”. Als team zijn we vervolgens bij elkaar gekomen om te bespreken hoe we de aanpak voor de komende wedstrijden en trainingen zouden verbeteren.

Er staan nog genoeg wedstrijden voor de boeg en we gaan met goede moed en hoop verder!

Geschreven door: Terence Beijloos