Wedstrijdverslag Team 1 Dorpencompetitie

Gepubliceerd op 27 oktober 2022 om 09:25

Tijd voor een nieuwe uitdaging voor ons team dit seizoen! Omdat de reisafstanden in de voorjaars- en najaarscompetitie vanuit Wijchen erg lang zijn, gingen we op zoek naar een leuk alternatief. We hebben ons ingeschreven in de dorpencompetitie. Deze competitie heeft een paar andere regels dan de reguliere bondscompetitie.

 

Zo kan met iedere gewonnen set een punt verdiend worden en wordt slechts één heren single en één dames single gespeeld, maar wel drie gemengd dubbels. De competitie heeft vijf niveaus; A tot en met E. Gezien onze prestaties van de voorgaande jaren zijn we direct ingedeeld op het hoogste niveau, de A klasse.

 

Dit is even wennen en het vraagt wat aanpassingen omdat het niveau redelijk hoog ligt. De eerste twee wedstrijden is gebleken dat we aardig mee kunnen komen in het spel, maar we zien het nog niet terug in de punten (3-13 en 5-13). Vanavond komt het team uit Uden naar Wijchen. We hopen de stijgende lijn van de afgelopen wedstrijden te kunnen vasthouden en weer wat meer punten binnen te halen.

 

We begonnen met de dubbels. De heren van Uden hadden geen kans tegen onze mannen. De dames hadden het zwaar tegen de dames van Uden. In de tweede set kwamen er mooie rally's uit maar het mocht niet baten. Tonnie en Ria moeten nog even wennen aan elkaars spel en moesten helaas de punten aan Uden meegeven.


Tonnie en Neeltje haalden de mix makkelijk binnen. Bas en Ria maakten het spannender in een drie setter en in een verlenging haalden zij de verdiende punten binnen.

 

De singels werden gewonnen door Bas en Neeltje. Neeltje verloor de eerste set, maar haalde de tweede en derde set glansrijk binnen en Bas deed dit in twee sets.

Al met al een prachtige partij met veel gezelligheid! En die stijgende lijn is gelukt! 10 van de 16 punten gescoord!

 

Door: Neeltje Campschroer