2dA Smashing sprokkelt punten tegen top van Nederland

Gepubliceerd op 18 september 2022 om 20:15

De tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen was aangebroken. 2dA Smashing mocht het opnemen tegen DKC, die o.a. de twee beste heren van Nederland hadden meegenomen. Ook deze wedstrijd mocht Casper Spaans weer ervaring opdoen vanwege de blessure van Brandon.

 

Casper en Teun begonnen met de herendubbel tegen Andy Buijk en Mark Caljouw. De eerste set was inkomen, maar de heren verzetten zich sterk in de tweede set. De wedstrijd ging naar de heren van DKC met 13-21 18-21.

 

In de damesdubbel mochten Lieke en Maureen het opnemen tegen Alyssa Tirtosentono en Marlies Baan. De dames van 2dA Smashing speelde goed, maar trokken vaak net aan het kortste eind. DKC won met 13-21 16-21.

 

Yannic mocht aan de slag tegen Joran Kweekel. De nummer twee van Nederland had weinig moeite met Yannic, en speelde vooral op de rally. Zodoende ontstond er toch een leuke wedstrijd waarin Yannic voor elk punt kon strijden, die door Joran met 12-21 10-21 werd gewonnen. Op de baan ernaast waren Casper en Mark een soortgelijke wedstrijd aan het spelen. Mark wilde het jonge talent tot het gaatje laten gaan. Geen fout werd gemaakt om de rallies zo lang mogelijk te maken. Ondanks het harde werken van Casper won Mark met 8-21 13-21.

 

Waar de heren het zwaar hadden, waren er kansen voor de dames in het enkelspel. Leonie vocht tegen Marlies Baan voor elk punt. De lange dames wisten met steile dropshots en diepe clears elkaar het hele veld te laten zien. Leonie wist dit net wat langer vol te houden, en pakte zo haar eerste winst in de Eredivisie met 18-21 21-14 21-18. Ook Lieke trad vol goede moed aan tegen Manon Sibbald. Nooit eerder had Lieke deze single gewonnen, maar ze voelde dat er wat te halen viel. Vol power, en met een aantal zinderende laatste punten trok Lieke net aan het langste eind. Ze won met 21-14 18-21 23-21 en pakte zo het tweede punt voor 2dA Smashing.

 

Er moesten nog twee mixen gespeeld worden. Ella en Yannic speelden tegen Michiel Kruijt en Flora Wang. Waar de lange Michiel normaliter de rallies volledig naar zich toe kan trekken, wisten Yannic en Ella dat ditmaal goed uit te spelen. Met tactisch spel werd geprobeerd Michiel zoveel mogelijk te vermijden. Helaas lukte het net niet om een derde set af te dwingen, en wonnen Michiel en Flora met 16-21 22-24. Als laatst gingen Teun en Maureen de baan op tegen Gijs Duijs en Alyssa. De jonge tegenstanders waren net een maatje te groot, en wonnen met 16-21 16-21. Eindstand: 2-6 voor DKC.

 

Na twee thuiswedstrijden te hebben gehad, zal 2dA Smashing de komende vier wedstrijden naar de holen van de leeuwen moeten afreizen. Volgende week staat als eerste een reis naar Almere op de planning. Bedankt voor alle support, en tot de volgende keer!

 

Door: Yannic Smeets