2dA Smashing verliest eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Gepubliceerd op 11 september 2022 om 20:12

Het nieuwe seizoen is weer begonnen en op zaterdag 10 september had 2dA Smashing hun eerste wedstijd tegen BC Duijnwijck. Voorafgaand aan de wedstijd moesten de spelers eerst nog aantreden om teamfoto’s voor het nieuwe seizoen te maken. Dit jaar treedt 2dA Smashing aan in een iets andere samenstelling dan afgelopen seizoen. Nadat Denise Hall heeft besloten het rustiger aan te doen, wist Smashing het team te versterken met de nieuwe aanwinst Leonie Rovers. Daarnaast is Brandon Bessem helaas opnieuw geblesseerd waardoor de nieuwe aanwinst van Smashing 2, Casper Spaans, zijn debuut in de Eredivisie mocht maken. De eerste wedstijd van het team ging niet zomaar voorbij, maar trok veel bekijks.  

 

Vol goede moed begon 2dA Smashing aan de heren- en damesdubbel tegen de landskampioen van afgelopen seizoen. In de herendubbel namen Teun en Casper het op tegen Brian Wassink en Wessel van der Aar. In de eerste set werd duidelijk dat het nieuwe duo van 2dA Smashing nog niet zo goed op elkaar was ingespeeld. Deze werd dan ook met 9-21 verloren. In de tweede set ging het 2dA Smashing duo al beter en wist het beter rally’s af te dwingen. Helaas was Duinwijck nog steeds een maatje te groot en werd ook deze set, met 10-21, verloren. Op de baan ernaast werd de damesdubbel gespeeld. Hier namen Ella en Lieke het op tegen Imke van der Aar en Chloë Mayer. De dames waren erg aan elkaar gewaagd en het ging dan ook redelijk gelijk op in de eerste set. Helaas trokken onze dames hier aan het kortste eind en werd deze set met 16-21 verloren. De tweede set wisten Ella en Lieke met goed spel naar zich toe te trekken, met 21-17, waardoor er een beslissende derde game gespeeld moest worden. In de derde set namen de dames van Duinwijck een voorsprong en wisten dit vast te houden waardoor de wedstijd met 13-21 beslist werd.

 

Met een 2-0 achterstand begon Smashing aan de singles. Hier mocht Leonie Rovers haar debuut maken voor 2dA Smashing, maar ook in de Eredivisie. Ze speelde tegen Nadia Choukri. Leonie begon goed aan haar eerste wedstrijd. Het ging gelijk op tot het einde en de dames waren erg aan elkaar gewaard. Toch wist Nadia met een paar punten voorsprong de eerste set met 18-21 binnen te slepen voor Duinwijck. In de tweede set wist Leonie een voorsprong te pakken en was op weg naar een derde set. Nadia knokte zich echter terug in de wedstrijd en won ook de tweede set met 19-21.

 

Yannic begon op de baan ernaast tegen Teun Yntema. Ook deze spelers bleken aan elkaar gewaagd. Ze vlogen over de baan alsof dit niet de eerste wedstrijd van het seizoen was. Met vermakelijk spel bleef het in het spannend tot op het einde, waar een verlenging nodig was om de eerste set te beslissen. Helaas voor 2dA Smashing trok Yannic aan het kortste eind en werd deze verloren met 20-22. In de tweede set wist Yannic een voorsprong te pakken maar tegenstander Teun bleek fitter te zijn en maakte weinig fouten. Hoewel ook Yannic een derde set in zicht had werd deze niet verzilverd en werd ook deze set verloren met 18-21.

 

Vervolgens was het de beurt aan Casper. Met Jordy Hilbink als tegenstander had hij geen gemakkelijke eerste single in de Eredivisie. Casper wist goede rally’s af te dwingen maar wist de shuttle niet bij zijn tegenstand op de grond te krijgen. Casper bleef echter goed knokken voor ieder punt en wist er zo nog een aantal binnen te slepen. Helaas was Casper geen partij voor Jordy en verloor hij beide sets met 6-21.

 

Lieke mocht vervolgens proberen het tij te keren voor 2dA Smashing. In de wedstrijd tegen Chloë Mayer wist Lieke een voorsprong te pakken. Het werd echter in de eerste set nog erg spannend maar Lieke wist in de verlenging de set naar zich toe te trekken met 24-22. Ook in de tweede set nam Lieke een voorsprong, deze keer wist ze de set sneller te pakken en won deze met 21-17. Het eerste punt voor 2dA Smashing dit seizoen was dus een feit.

 

Na een langdurige blessure mocht Maureen samen met Teun weer aantreden in de mix. Ze namen het op tegen Wessel van der Aar en Nadia Choukri. Met goede tegenstanders en weinig wedstrijdritme was het een lastige partij voor Maureen en Teun. Daarmee ging de wedstrijd met twee keer 13-21 naar Duinwijck.

 

Als laatste speelden Yannic en Leonie tegen Brian Wassink en Imke van der Aar. In de eerste set moesten Yannic en Leonie er nog in komen en wennen aan elkaar. Het was namelijk ook de eerste wedstrijd samen voor dit duo. De eerste set werd verloren met 13-21. In de tweede set wisten Yannic en Leonie echter beter spel te laten zien en werd het spannend richting het einde van de tweede set. Helaas kwam 2dA Smashing net te kort tegen het ervaren duo van Duinwijck en werd deze met 18-21 verloren. Hiermee kwam de uitslag op 1-7 voor Duinwijck.

 

Supporters bedankt voor de aanmoedigingen! De volgende thuiswedstrijd staat gepland op zaterdag 17 september 2022 om 19.00 uur tegen BC DKC.

 

Door: Teun Gootzen