Geslaagd eindtoernooi voor alle Smashingleden

Gepubliceerd op 6 augustus 2021 om 15:05

In een oud stoffig, prachtig eikenhouten bureau met een rood lederen inleg troffen wij de oude administratie van de Recreantencommissie aan. Het bureau had twee lades aan de rechterkant, beiden voorzien van vergeelde post its. Op de bovenste lade stond “Corona”. Op de onderste “na Corona”. Zoals verwacht was de bovenste lade leeg op een lading stof na. In de onderste lade troffen we een wat vergane map aan waarop stond ‘draaiboek activiteiten’. Een frisse start was nodig en op een aantal aantekeningen na zoals “einde seizoentoernooi” en “speelkaarten systeem” werden we niet veel wijzer. De met pen aangebrachte opmerking “niet drinken uit elkaars flesjes” was direct ook aanleiding voor ons dat risico op besmetting te gaan uitsluiten.

Bidons bestellen check. Gelukkig was en is zoals altijd Ria onze rots in de branding en was de organisatie van het toernooi binnen afzienbare tijd rond.

Op dinsdag 13 juli 2021 kon het toernooi gaan starten en het kaartensysteem was voor de nieuwe leden snel duidelijk. De vertrouwde droppot op de tafel, de geur van zweet en de verrassing wie de medespeler werd en tegenstanders werden, deed de aanwezigen de voorbije coronatijd snel vergeten.

Ad, mede drijvende kracht achter veel activiteiten van Smashing, kreeg nog een passend afscheid tijdens het toernooi, en vertrok na het toernooi o. a. met een klein potje gevuld met drop als aandenken aan zijn actieve tijd bij de vereniging.

Na zes partijen werden de punten verzameld en begon voor de organisatie de ingewikkelde mathematische berekening om te komen tot het tweetal winnaars.

In de Smashinglounge werden de prijzen, bestaande uit wisselbekers, uitgereikt aan Cindy en Koen. Voor één jaar zijn zij beiden de te kloppen personen. De bar en tafels waren ruim voorzien van onbestemde Duitse drankjes, Duits bier en diverse Apfelkuchen, Erdbeerkuchen und so weiter…

Kortom, het was weer gezellig als vanouds deze frisse start.

De Recreantencommissie hoopt op en wenst iedereen een fijne zomervakantie. Uiteraard is voor de thuisblijvers ook dit jaar de “Smashinghal” op de dinsdagavond open.