2dA Smashing 1 verliest nipt van Velo

Gepubliceerd op 25 september 2023 om 14:16

Zaterdag 23 september was het tijd voor de tweede thuiswedstrijd voor Team 1. Deze keer ontbraken Casper en Rune door deelname aan het Wereld Jeugd Kampioenschap. Deze start maandag 25 september met het Team toernooi. Helaas was hoofdtrainer Ben er dit weekend niet bij, maar Paul Vennekens nam (zoals vanouds 😉) zijn honneurs waar.

Velo was dit weekend de tegenstander, zoals gewoonlijk werd er gestart met de dubbels. In de herendubbel speelde Teun samen met Timo tegen Jim Middelburg en Mees Janssen. Helaas maakten ze in de eerste set te veel foutjes. Door echter van tactiek te wisselen wisten de heren van 2dA Smashing in de tweede set beter mee te komen en werd het spannend. Helaas trokken ze aan het kortste eind en won Velo deze partij met 13-21, 19-21. Katinka en Maureen wisten niet hun beste spel te laten zien tegen Myke Halkema en Milou Lugters, waarmee de partij vrij eenvoudig naar het team van Velo ging (10-21, 6-21).

Vervolgens was het tijd voor de singles. Yannic vloog over de baan en liet erg goed spel zien waardoor hij zijn single van Dennis Eversdijk wist te winnen met 21-14 en 21-15. Ondanks dat Leonie niet lekker in haar eigen spel zat tegen Manon Middendorp, wist ook zij deze in twee sets binnen te slepen (21-18, 21-13). In de andere herenenkel nam Teun het op tegen Mats Duwel. Teun wist goed weerstand te bieden, maar kwam conditie te kort waarmee Velo hun derde punt bemachtigde (14-21, 16-21). Maureen speelde een solide single tegen Veda Diemel en won met 21-18 en 21-13. Met deze single kwam 2dA Smashing op gelijke hoogte met Velo (3-3).

De gemengd dubbels gingen voortvarend van start. Yannic en Katinka wisten tegen de verwachtingen in een voorsprong te pakken tegen Jim Middelburg en Milou Lugters. Helaas wisten ze hun twee setpoints niet te verzilveren en werd de eerste set toch verloren. Daarna kwam het duo van Velo op stoom en wonnen ook de tweede set (21-23, 9-21). Op de baan daarnaast was de spannendste wedstrijd van die avond aan de gang. Timo en Leonie wisten goed de gaten te vinden bij tegenstanders Dennis Eversdijk en Myke Halkema. Dit bleek helaas niet genoeg om de eerste set binnen te slepen. Dat weerhield de gemengd dubbel van 2dA Smashing niet om hun spel in een stijgende lijn voort te zetten. Ze wisten op het eind van de tweede set een gaatje te slaan en deze te winnen. Een beslissende derde set werd gespeeld waarin Timo en Leonie in het begin van de set net wat te veel foutjes maakte en op achterstand kwamen. Deze achterstand wist 2dA Smashing niet meer om te buigen en daarmee werd deze wedstrijd door Velo gewonnen (18-21, 21-17, 14-21).

Ondanks dat deze competitiewedstrijd met 3-5 werd verloren, geeft het uitstekende spel goede moed voor de volgende wedstrijd. Deze wordt gespeeld op zaterdag 30 september om 19:00 in de Juliana van Stolberghal in Amersfoort. Wie weet zien we jullie dan!

Door: Teun Gootzen