2dA Smashing aan de start voor het nieuwe Eredivisieseizoen

Gepubliceerd op 14 september 2023 om 13:29

Het eerste team van Smashing neemt het op zaterdag 16 september in de Smashinghal in Wijchen op tegen regerend landskampioen BC Duinwijck. Afgelopen seizoen wist 2dA Smashing zich te handhaven in de Eredivisie. Het systeem van de Eredivisie is dit seizoen veranderd, waardoor de uitdaging van 2dA Smashing voor handhaving in de Eredivisie nog groter zal zijn.

 

2dA Smashing wist zich afgelopen seizoen te verzekeren van een plek in de Eredivisie 2023-2024. Het systeem van de Eredivisie ziet er volgend jaar anders uit. Er wordt een hele competitie gespeeld met 8 in plaats van 10 teams. De nummer 8 zal dan een beslissingswedstrijd spelen tegen het hoogst geëindigde eerste divisie team. Afgelopen seizoen eindige Smashing op de achtste plek en liet daarmee zowel Hoornse als Amor achter zich. Komend seizoen zal de achtste plek dus niet genoeg zijn voor directe handhaving, waardoor de uitdaging groot is.

 

Het team kent dit seizoen een paar wijzigingen. De heren Teun Gootzen (31 jaar) en Yannic Smeets (31 jaar) blijven op hun plek. Zij worden dit seizoen aangevuld met Casper Spaans (17 jaar) en Rune van Dalm (18 jaar). Casper heeft afgelopen seizoen al regelmatig in het team meegespeeld. Nieuwkomer Rune speelde vorig seizoen voor het Duitse BC Recklinghausen. Beide heren maken onderdeel uit van de nationale S-1 selectie en zijn dit jaar te zien in het Smashing-blauw. Bij de dames blijven vaste krachten Lieke Maes (30 jaar), Maureen Zewald (23 jaar) en Leonie Rovers (18 jaar) op hun plek. Ben Maes is ook dit seizoen weer de coach van het team en wordt bijgestaan door Paul Vennekes.

 

De doelstelling voor dit seizoen is helder: handhaving in de Eredivisie. Coach Maes hoopt dat iedere speler boven zichzelf uit kan stijgen en goede wedstrijden kan laten zien.

 

De eerste twee wedstrijden zal het team in de vertrouwde Smashinghal (’t Achterlo) in Wijchen aantreden. Het volledige wedstrijdprogramma is te vinden op toernooi.nl