Over BC Smashing

B.C. Smashing is een vereniging die midden in de samenleving staat. Het hecht veel waarden aan het gevoel van samenhorigheid, en combineert dat met de sportieve ambities. De vereniging is dan ook van iedereen en voor iedereen. En dat al meer dan 50 jaar!

Badminton is een (top)sport welke iedereen kan beoefenen. Het is de snelste racktetsport! Dat wordt gecombineerd met tactiek, fysiek, souplesse en energie.  We hebben leden van 7 tot 70 jaar, die wekelijks het racket oppakken.


Topsport

De club heeft een rijke historie in de Eredivisie, waarin ze ruim 10 jaar actief is geweest. Ook in het seizoen 2019-2020 heeft onze selectie op het hoogste niveau gespeeld. De doelstelling van de vereniging is om op deze niveaus te blijven presteren. Welke een goede stimulans is voor onze talentvolle jeugd en competitiespelers.


Jeugd

Voor onze jeugd staat het spelplezier voorop. Voor de kleintjes begint het met spelvormen met racket en shuttle om vervolgens de technische vaardigheden verder uit te bereiden. Er wordt op diverse avonden getraind in verschillende trainingsgroepen. Voor kinderen is het omgaan met samen winnen en teleurstelling verwerken een onderdeel van de ontwikkeling. In de competitie en op toernooien spelen ze tegen clubgenoten of andere regionale verenigingen.


Recreanten

De vereniging telt zo’n 50 recreanten en er spelen regelmatig competitiespelers mee op de speelavonden. Het niveau is daardoor zeer divers. Er kunnen trainingen worden gevolgd, welke op verzoek worden georganiseerd. Door het jaar heen worden er diverse activiteiten en toernooien georganiseerd. Er is ook voldoende tijd om na het sporten gezellig een consumptie te nuttigen aan de bar.

Bestuur en commissies

Als vereniging zijn we constant in beweging. De diverse commissies houden zich bezig met de dagelijkse zaken voor senioren , jeugd en recreanten. In samenspraak met de Activiteitencommissie worden vele activiteiten en toernooien georganiseerd.  We staan open voor veranderingen en initiatief vanuit de leden.