Clubmateriaal

Clubkleding

De competitiespelers van BC Smashing spelen hun wedstrijden in het blauwe clubshirt met een zwart broekje/rokje. Voor competitiespelers is dit shirt verplicht. Neem hier contact op met wanneer je een shirtje wilt kopen. Ook zijn er broekjes, rokjes en trainingspakken te koop.


Materiaal

Op de club is een tas aanwezig met voordelige RSL rackets. Maar je kunt ook makkelijk bestellen via de webshop van Badmintonplanet. Ook heeft Badmintonplanet een grote winkel in Eindhoven waar je alles op het gebied van badminton kan vinden. De prijzen zijn scherp en de service uitstekend. Bij Badmintonplanet weten ze waar ze het over hebben en ze helpen je graag.

Daarnaast hebben we nog een kortingscode die geldig is tot 1 augustus 2019.

Bij Badmintonplanet hebben clubleden de mogelijkheid alle producten van RSL (m.u.v. shuttles) te kopen met een korting van 15%. Gebruik de kortingscode BCSMASHING2018RSL. Hier vind je de website.


Shuttles

Tijdens de trainingen worden shuttles ter beschikking gesteld door BC Smashing. De nylon spelers spelen met Yonex Mavis 300 Groen, de veren spelers spelen met RSL Tourney NO. 1, speed 78. Voor alle vrijspeelavonden en toernooien moeten spelers altijd zelf zorgen voor de shuttles.


Bespanning

Niet alleen het materiaal van het racket is belangrijk, maar ook de bespanning. Het zijn immers de snaren die daadwerkelijk in contact komen met de shuttle. Het bepaalt in grote mate het ‘gevoel’ van een racket. De bespanning van je badmintonracket is ook net zo persoonlijk als de keuze van je racket. Een badmintonracket wordt meestal met een spankracht tussen de 8 en 12 kg bespannen. Je kunt voor het bespannen van je racket terecht bij o.a. Yannic, Paul en Brandon.

Om een beetje een indruk te krijgen van de huidige hardheid van je bespanning kun je gebruik maken van verschillende apps die gratis beschikbaar zijn voor je smartphone (frequency/spectrum analyzers/tuners). De dominante frequentie ligt doorgaans tussen de 1000Hz en 1300Hz, afhankelijk van het type snaar, racket, spankracht en hoe lang je al met de snaar gespeeld hebt.