20
11
2017

BC Smashing M1 ruim langs Leerdam M1

De tijd die ik nodig had om te bedenken wat ik over de wedstrijd BC Smashing M1 tegen Leerdam M1 moest schrijven kostte meer tijd dan het schrijven zelf. Het treffen tussen de beide teams was de eerste wedstrijd van de returns die met nog zes wedstrijden te gaan langzaam richting het einde van de competitie gaat.

Alle respect overigens voor de mannen van Leerdam M1 die in alle vroegte vanuit Leerdam naar Wijchen zijn gekomen om hun zondagochtend sportief te beginnen. Daar waar het Mannen 1 graag de eerste 8-0 op het scorebord wilden gaan zetten maar zal het ze lukken of gaat Leerdam M1 met meer punten terug naar Leerdam?

Aan de teamcaptain is de uitdagende taak toegeschreven om een opstelling te maken waarmee deze uitslag mogelijk op papier kon komen. De captains binnen de club weten inmiddels dat het best moeilijk kan zijn om een juiste opstelling te maken, zet je wel de juiste mensen op de juiste plek? Dit is een extra grote uitdaging omdat er een tweetal teamleden zijn die het spelen om 10:00 uur verrekte vroeg vinden.

Met deze gedachten in het achterhoofd trapte we af met de dubbel van Bram / Patrick tegen Rindert / Lorenzo welke graag een revanche wilden nemen van hun eerste wedstrijd. Dat 10:00 uur voor deze heren ook verrekte vroeg is was te merken. De eerste game ging met zwak spel verloren 11-21 maar zoals het team motto luidt “al het goede komt in 3” In de tweede game begonnen de heren sterk en wisten dit vast te houden winst met 21-12! Zoals gewoonlijk zal de derde game dan weer heen en weer gaan, deze game was geen uitzondering toch wisten Bram en Patrick deze game op het einde over de streep te trekken met 21-17. De eerste van de acht punten is binnen.

Het is nu aan de frisse vroege vogels Erik / Tonnie om het tweede punt binnen te halen. Na ongeveer 7 minuten inslaan gingen de trainingspakken uit. De tegenstanders Berry / Rowan en dubbelpartner Erik stonden klaar om te spelen, was het niet dat deze al flink afgekoeld waren omdat mister brace Tonnie nog wat moeite had om zijn versieringen om te doen. Eindelijk begonnen ze en het was goed te merken dat het vroeg was. Het ging stroef en moeizaam maar toch wisten Erik / Tonnie de eerste game in verlenging binnen te halen met 22-20. Eenmaal warm en op dreef moest de tweede game toch geen probleem meer zijn voor Erik / Tonnie maar toch moesten zij zichzelf toeleggen aan ons team motto “al het goede komt in 3” want de tweede game ging met 15-21 naar Berry / Rowan. Game 3 was dan ook nodig voor een winnaar en Erik / Tonnie wisten deze game met 21-15 te winnen. Dat is punt nummer twee van de acht!

Erik kon op de baan blijven staan voor zijn single tegen Rindert. De eerste game ging met minimale verschil naar Erik met 21-19. De tweede game was Erik het volledig kwijt, gaan die driesetters hem dan toch opbreken? De tweede game ging met een ruime 9-21 naar Rindert. Dus dan het motto maar weer aanspreken “al het goede komt in 3” Na het smikkelen van wat dextro en water gingen ze weer de baan op. Het was aan Erik om het derde punt binnen te halen en dat wist hij ook overtuigend te doen, waar hij met 21-9 het derde punt binnen sloeg.

Als ervaren teamcaptain moet je soms weten wanneer je moet schuiven met spelers. Waar Tonnie het niet zo op lopers heeft mocht Patrick de baan op voor zijn single tegen Lorenzo. De horloge gaat aan voor het registreren van duur, hartslag en calorieën verbruik van deze single. Dat Lorenzo een loper is was te merken, bij de pauze aangekomen was Patrick al aardig buiten adem, mede door zijn verkoudheid welke in de hal zeker te horen was. Nu bleek ook nog eens dat zijn horloge de registratie niet gestart had. Dat mocht de pret niet drukken, want de eerste game ging toch comfortabel met 21-12 naar Patrick. Tijdens de pauze kwam het advies van teller Bram om Lorenzo vooral diep te houden op zijn backhand en zo nu en dan eens een drop te spelen. Tijd voor game twee, welke tot aan de break vrij gelijk opging 11-8. Daarna nam Patrick het advies op en hield Lorenzo voor meerdere slagen diep op zijn backhand en dropte zo nu en dan en ging naar 17-10. Op dat moment ging het tempo weer omlaag om de tweede game rustig uit te spelen naar 21-16. Hoezo al het goede komt in 3, soms kan het ook in 2! Het vierde punt is binnen, gaat het dan echt gebeuren?

Als stabiele derde heer mocht Tonnie aan zijn single beginnen, welke dit onderdeel steeds meer gaat waarderen . De pupil van Erik mocht het opnemen tegen Berry, na enkele adviezen van zijn coach en teller ging de single van start. Met veel zelfvertrouwen en goed spel gaat de eerste game met 21-16 naar Tonnie. In game twee weet Berry het spel om te draaien en deze game te winnen met 15-21. Wederom zal het motto “al het goede komt in 3” moeten worden aangesproken. Na een aantal nieuwe adviezen van zijn coach en een vlammende start weet Tonnie de derde game overtuigend met 21-13 te winnen. Tonnie sprak zijn dankwoord uit naar de captain voor zijn technische en vooral tactische inzicht voor het omruilen van de single. Dat is punt nummero vijf!

Tijd voor B’eetje om aan zijn favoriete onderdeel te beginnen. Na het toebrengen van zijn heatspray op zijn rug en het wisselen van shirt is onze B er klaar voor. Net zoals de uitwedstrijd speelt hij tegen Rowan, winst moet dus mogelijk zijn! Een moeilijke eerste game van B gaat dan ook naar een goed spelende Rowan met 17-21. Tijd om even stoom af te blazen tijdens de pauze en op naar game twee. Deze game gaat heen en weer en is er een verlenging nodig om een winnaar te krijgen. Op een stand van 20-20 vlogen er 2 veren uit de shuttle door een kanonslag van B, waarmee hij op gamepoint kwam 20-21. Ondanks dat de shuttle een wiebelende dooie gans werd hadden de heren er geen controle over maar toch nog een goed gevoel bij deze shuttle en werd deze niet vervangen. De shuttle bleef veertjes verliezen en bij een stand van 24-24 was Rowan het toch zat en wilde graag een nieuwe shuttle. Dit bleek geen goede zet want de set ging uiteindelijk toch naar B met 27-25. Dit onder luid gejuich van onder andere toeschouwer Nick (team 5). Zonder horloge wist B wel dat hij een hartslag had van 847 en deze moest toch dalen voordat hij aan ons motto moest beginnen, “al het goede komt in 3” De derde game gaat van start deze game gaat zoals de tweede vrij gelijk op het was niet altijd mooi spel maar wel vol strijd en werklust van beide spelers. Onder steeds meer gejuich en support van de banken naderde deze game zijn einde. Wederom was er een verlenging nodig om een winnaar te krijgen en dat was onze B! Met 22-20 wist hij deze game binnen te halen! Met een gebalde vuist in de lucht ging hij terug naar zijn tas waar hij onderweg een staande ovatie en een high five kreeg van Thomas (team 7). Het zesde punt is binnen nu die laatste twee nog.

Terug naar de dubbels, ditmaal mochten Erik / Patrick het opnemen tegen Rindert / Rowan. De eerste game ging vrij gemakkelijk naar Erik / Patrick met 21-13. In de tweede game sloeg de gemak bij onze heren toe en kwamen de bekende stofzuigerslagen weer, net overal een stapje te laat en Rindert / Rowan wisten brutaal deze game te winnen met 18-21. Dus moesten Erik / Patrick weer hun teammotto aanspreken “al het goede komt in 3” De derde game was een prooi voor onze heren en wisten deze met 21-12 over de streep te trekken. Dat is punt nummer zeven nog een!

Dit punt moest van ons laatste dubbel komen Bram / Tonnie tegen Berry / Lorenzo. Nadat de heren weer op temperatuur zijn nemen ze ook gelijk vlammend afstand van de tegenstander. De eerste game gaat met goed spel en controle dan ook met 21-14 naar Bram / Tonnie. Dit spel vast houden en door gaan in game twee was het advies. Maar toch wisten Berry / Lorenzo het tactisch om te gooien waardoor zij de tweede game binnen haalde met 17-21. Dus wederom het motto “al het goede komt in 3” van toepassing, dit voor de zevende keer vandaag! De derde game was spannende game welke beide kanten op kon vallen en ging tot 15-15 vrij gelijk op. Als je dan een aantal foutjes maakt is dit cruciaal en wisten Berry / Lorenzo toch nog de eer te redden voor Leerdam met 18-21. Dit brengt de eindstand van de dag naar 7-1, helaas niet gelukt maar wel een goede uitslag om onze vierde plaats te verstevigen.

Als Mannen 1 team willen wij graag iedereen bedanken die een steentje bijgedragen heeft in deze overwinning. Zonder de juiste support kun je niet optimaal presteren en gelukkig zijn wij omringd door dierbaren deze zorgen bij ons wegnemen zodat wij onze aandacht bij de wedstrijden kunnen houden. Daarbij willen wij de overige thuis spelende teams en Piet / Emma bedanken. De support van de andere teams is altijd weer een steuntje in de rug, vele handen maken licht werk het afbreken en opruimen van de hal is dan ook maar een fluitje van een cent! Als team doen wij niet aan dat bakken en hebben Piet dus nodig voor de nodige hapjes en Emma voor de nodige drankjes! Het is altijd weer een plezier om Piet zijn heugelijke mededeling te horen roepen dat het laatste rondje geschonken gaat worden.

Reacties
0

Laat hier een reactie achter