Laatste wedstrijd in een succesvol seizoen

In een overvolle sporthal in Wijchen stond zaterdag 27 januari de laatste wedstrijd in de eredivisie op het programma. Smashing trad aan tegen concurrent TFS Barendrecht. In de eerdere ontmoetingen eindigde deze confrontatie tweemaal in 5-3. Eenmaal in het voordeel van Smashing, en eenmaal in het voordeel van TFS Barendrecht.

De dubbels gingen als eerste de baan op onder luidt gejuich van welgeteld 100 Smashing supporters. De herendubbel was een spannende strijd. Helaas gaven de heren van Smashing op het einde van beide sets de winst uit handen. Het gelegenheidsduo Ella Peters en Maureen Zewald kende daarentegen meer succes. Zij wonen in 3 sets van Kristey Latukolan en Daphne Jansen. Tussenstand 1-1.

Denise Hall speelde vervolgens tegen de jonge talentvolle Jaymie Laurens. Een uitstekende partij van Denise waarin ze haar tegenstandster met 21-13 en 21-18 versloeg. In de andere damessingle speelde Maureen Zewald tegen Daphne Jansen. Na wat twijfelachtige wedstrijden de laatste weken wist Maureen op overtuigende wijze te winnen van Daphne. De herensingles hadden het helaas wat zwaarder. Beide singles verloren zonder het hun tegenstander echt heel erg lastig te kunnen maken. Yannic Smeets voerde nog even de druk op op Ruben Kweekel maar dit was niet genoeg. Na de singles stond er een 3-3 op het scorebord.

Barendrecht stond vóór deze wedstrijd 1 punt voor op Smashing. Mochten beide mixen gewonnen worden zou Smashing Barendrecht nog passeren op de eindrangschikking. Brandon en Ella speelde een mooie partij tegen de international Emil Kristensen en Jaymie Laurens. Een bloedstollende strijd, waarbij na een 20-16 in de derde set, de Wijchenaren terug in de wedstrijd kwamen tot 20-20. Na wat ongelukkige momentjes verloren ze uiteindelijk met 22-20. Denise en Roy wonnen vervolgens de laatste partij van de avond waardoor er een 4-4 eindstond op het scorebord stond.

Na een mooi en succesvol seizoen, afgesloten met een 4-4 gelijkspel in een overvolle sporthal. Een geweldige sfeer, veel vrijwilligers die zich keer op keer voor het team in hebben gezet, gedurende het seizoen een mooie 5-3 overwinning op DKC en bovenal een jaar met veel tevreden gezichten. Als team willen wij iedereen bedanken voor de steun. We kijken er nu al naar uit om volgend seizoen nog sterker terug te komen en voor een nieuwe stunt te gaan zorgen.

Yannic Smeets / Roy Reijbroek – Tom Blinde / Emil Kristensen                   19-21 22-24

Ella Peters / Maureen Zewald – Kristey Latukolan / Daphne Jansen          21-16 17-21 21-17

Yannic Smeets – Ruben Kweekel                                                                             16-21 17-21

Maureen Zewald – Daphne Jansen                                                                         21-14 21-12