Smashing 8 verliest, maar weer veel gezelligheid

Gedegradeerd/Gepromoveerd en toch sterke wedstrijden kunnen spelen.

Dag Sportvrienden!

Ons gezellige team 8 (9) is dit jaar versterkt met Tino en Natasja, daarbij komt ook nog eens kijken dat Jolein weer op de been is 😊.

Helaas loopt het begin van het seizoen niet zo goed. Een gedeelte van het team moest immers wennen aan het niveau, de eerste wedstrijd dan ook helaas verloren met 8-0. Maar daarna hebben we vervolgens wel steeds punten kunnen pakken, veel 3-setters en zelfs vorige week van de nummer 2 gewonnen!!

Dit gaf ons veel energie en vol goede moed gingen we vandaag (5-11-2017) naar deto, die dus inmiddels onder ons stond. Het team van deto had een invaller, deze invaller moest eerder weg, dus zijn de partijen in een andere volgorde gespeeld.

Beginnend met de damesdubbel met Jolein en Natasja. De dames van deto waren nèt te sterk en waardoor deze wedstrijd werd verloren met 14-21/15-21.

Vervolgens mocht Eline de 2de damesenkel spelen. Eline had al snel door dat zij véél sterker was dan de tegenstander en won deze wedstrijd dan ook in 2 sets (21-12/21-7).

Daarna mochten Rick en Tino beginnen aan de herendubbel. Zij begonnen heel sterk en wonnen de 1ste set met 21-13. Echter kwamen de tegenstander in de 2de set goed terug, Rick en Tino hebben hard gestreden maar verloren die set met 19-21. In de 3de set ging het weer gelijk op, echter trokken Tino en Rick aan het kortste eind (19-21).

Nu mochten Jolein en Rick beginnen aan de 2de mix. Het begin van de wedstrijd liep niet zo soepel, na een korte break kwamen ze goed terug maar verloren de 1ste set helaas met 18-21. In de 2de set zaten ze beter in hun spel en wonnen deze set met 21-18. Ze maakten het nog heel spannend in de 3de set maar verloren deze helaas met 21-23.

In de tussentijd was Michael al begonnen met de 1ste herenenkel. De 1ste set had hij helaas verloren met 18-21. Maar Michael staat bekend om zijn 3-setters… en had vervolgens dan ook de 2de set gewonnen met 21-14. De laatste set strijde hij door en won deze met 21-17.

Tegelijkertijd was Natasja ook begonnen met de 1ste damesenkel. Natasja begon heel sterk maar de tegenstander kwam heel goed terug waardoor Natasja de 1ste set verloor met 18-21. De 2de set had Natasja helaas niet veel meer in te brengen en verloor deze met 5-21.

Toen mocht Tino beginnen met de 2de herenenkel. Tino verloor de 1ste set met 15-21. In de 2de set maakte hij helaas veel fouten en verloor deze met 9-21.

Nu was het aan Eline en Michael om nog een punt te pakken zodat we alsnog gelijk kwamen te staan met deto. In deze wedstrijd ging het er hevig aan toe, beide partijen hebben moeten strijden om de punten er was geen ruimte voor fouten. De 1ste set werd gewonnen door deto (14-21). Vervolgens werd het weer spannend en hadden Eline en Michael de 2de set gewonnen met 21-19. Echter het lukte hun helaas niet om de laatste set ook te winnen (14,5*-21).

*Eline kreeg nog een half puntje voor het verdedigen van een smash…

Eindstand 2-6

Na de wedstijd hebben we nog gezellig een drankje gedaan er kwam ook nog een heerlijke schaal met friet en snacks bij. Echter laten we natuurlijk nog ruimte over voor ons ‘vaste’ ritueel bij uit wedstrijden, de grote gele driepoot.

Welke ligt het dichtste op de route? de Brabanders gingen naar Beuningen en de Wijchenaren naar Dukenburg… Vervolgens zijn de Brabanders toch naar Dukenburg gekomen om daar met z’n allen de dag gezellig af te sluiten.