20
07
2017

Even geen badminton

Door: Ad Leijtens 0

Maandagavond 20:30u locatie Honigcomplex in Nijmegen  8 Smashing recreanten ontsnappen even aan het 4-daagse feest. Wat gaan ze daar doen sporten natuurlijk want tijdens de 4-daagse kan er niet gebadmintond worden in hun eigen mooie sporthal. Zoals elk jaar zoeken deze sportfanaten dan een andere sport uit. Dit jaar was Beachtennis aan de beurt.

Wat is Beachtennis?

Beachtennis komt van oudsher uit Amerika en Brazilië, waar het in de jaren ’70 van de vorige eeuw al gespeeld werd. Later waaide het over naar de warmere Europese landen als Italië en Spanje. Italië werd het beachtennis mekka van Europa. De internationale tennisfederatie (ITF) heeft sinds 2008 het beachtennis onder haar hoede genomen om de sport wereldwijd te ontwikkelen en te coördineren. In de afgelopen jaren heeft de sport een spectaculaire groei en ontwikkeling meegemaakt. Een van de meest spectaculaire evenementen vindt jaarlijks op Aruba plaats waar ook Nederlandse deelnemers te vinden zijn die zich kwalificeren via onder andere de Aruba Beach Tour.

Beachtennis laat zich in het kort omschrijven en samenvatten als het ouderwetse spelen op het strand met 2 houten plankjes waarmee je een klein balletje naar elkaar overslaat. De huidige beachtennis variant is sterk verbeterd en ontwikkeld tot een hippe en snelle sport. Het houten plankje is vervangen door een officieel beachtennisracket. Het balletje is  vervangen door een tennisbal. Het veld meet 16 x 8 meter waarbij een beachtennisnet op 1.70 hoogte wordt gespannen. Niet meer en niet minder. Oh ja… Je speelt 2 tegen 2.

Volgend jaar weer een andere sport…..

Groeten,

De Recreant
 

Reacties
0

Laat hier een reactie achter